Caroline Tidemand-Andersen

Dette er meg

En bok om identitet, følelser og valg for folk med utviklingshemming

En bok for alle som er unge/voksne, og som har utviklingshemming eller lærevansker. Det er en stor (A4) og praktisk arbeidsbok med spennende oppgaver, fargerike bilder og tydelig skrift. Den kan fint brukes alene, men passer også godt til klasser, klubber og grupper som vil jobbe sammen om de ulike temaene. Den er også svært nyttig for fagpersoner og foresatte som ønsker å forstå mer og å bidra til at unge/voksne i denne gruppen får brukt sitt potensiale for læring derved får økt trygghet og selvstendighet.

Boka tar opp: identitet, følelser, selvbestemmelse, hvordan man kan lære bedre, vennskap, kjærlighet, sex, kropp og helse, rus, digitale utfordringer og sosiale medier, tristhet og angst, jobb og fritid og mulighetene for fremtiden. Fokus er hele tiden på det positive, på hva hver enkelt kan og betydningen av å lære og utvikle seg hele livet – hver på sitt vis. Håpet er at boka skal føre til større selvtillit og tro på egne evner og muligheter.

Forfatteren har en grunnleggende tro på at den som vet mer om seg selv også blir en tryggere og mer selvstendig person. Hele hennes arbeid som lærer og spesialpedagog, som mor, foredragsholder og forfatter, bærer preg av dette.
Se innsider!

Caroline Tidemand-Andersen, som døde i 2015, var cand. paed. spec. med tretti års erfaring som lærer, spesialpedagog og veileder. Omtrent like lenge arbeidet hun med barn og unge som har funksjonsned­settelser; i ungdomsklubber og idrettsgrupper og senere i organisa­sjons­arbeid. Hun har også gitt ut ”Gratulerer – du har et barn med Downs syndrom i klassen” (Skauge forlag 2003) og ”Er jeg ungdom eller har jeg Downs syndrom” (Skauge forlag 2010). Tidemand-Andersen var de siste årene råd­giver ved PP-tjenesten i Bærum. Hun var mor til Jenny med Downs syndrom.

Utgitt i 2013. Format A4, 120 sider, spiralrygg, mange oppgaver og fargerike illustrasjoner og bilder. Priser er inkl. sending. ISBN 978-82-92518-18-2

Bestilling

Pris: 425,-