Små søsken
– Om å være liten og ha en søster eller bror med sykdom eller alvorlig fuksjonsnedsettelse
Boken inneholder barns fortellinger om hvordan det er å ha et søsken med kronisk sykdom eller funksjonsnedsettelse. Det er barna selv som forteller, det er deres stemmer vi hører. Barna er mellom to og seks år og har søsken med autisme, kreft, cystisk fibrose, epilepsi, hjertefeil, ansiktsmisdannelser, muskelsykdom, bevegelseshemning, synsproblemer eller utviklingshemning.
I boken viser Christina Renlund mange måter som barn kan uttrykke seg på, mange konkrete verktøy som kan brukes for å hjelpe barn med å fortelle. For barn trenger å fortelle – i første hånd til familien sin, men det er også behov for konkrete arbeidsmåter for hvordan man snakker med barn om sykdom eller funksjonsnedsettelse i barnehagen og i hjemmet.
Boken er også foreldrenes fortellinger om søsken- og familiesituasjonen. Møt Andreas og broren Leo, Hugo som har en bror med hjertefeil, Stella som bor i et bråkete hus og mange andre barn. Den ønsker å inspirere til samtale, for det er når barn får uttrykke seg og ha dialog at vi kan styrke deres identitet og selvfølelse.
Se innsider!
Christina Renlund er psykolog og psykoterapeut. Hun har mange års erfaring i arbeid med barn og unge med kronisk sykdom eller funksjonsnedsettelse og familiene deres. Hun er en etterspurt foreleser som har møtt tusenvis av foreldre og profesjonelle i samtaler om hvordan vi kan snakke med barn. Renlund har også skrevet boken ”Jag har en sjukdom men jag er inte sjuk” (Redda Barnen, 2004) og ”Doktoren kunne ikke reparere meg” (Skauge forlag 2008).
Utgitt i 2008. 120 sider, rikt illustrert. Prisen er inkl. porto.