Downs syndrom – De første årene

Vernepleier Cato Brunvand Ellingsen, som driver nettstedet vernepleieren.com, har skrevet denne fine anmeldelsen:

La meg bare si det med en gang. Jeg synes denne boken er skikkelig fin. Den kombinerer bilder, historiefortelling og et faglig, klinisk blikk på en finfin måte. Den får nettopp frem nyansene, og spiller både på emosjonelle og profesjonelle strenger. Jeg mener selvsagt at dette ikke er to forskjellige størrelser, at de for en fagperson som meg er tett sammenvevd, men det er ikke alltid en klarer å kombinere disse to elementene til gode harmonier. For ofte blir fremstillinger av Downs syndrom enten de vakre bildene som fremkaller gode følelser eller kalde kliniske fremstillinger som nesten utelukkende legger en medisinsk modell til grunn for sin forståelse av diagnosen. 

Her gir bilder, fortellinger fra levd liv, tips, råd og forskning en fin balanse som gir støtte til både foreldre og fagfolk. Boken er for meg overraskende anvendt, i den forstand at den gjennomgående tar for seg helse, kommunikasjon, søvn, ernæring og tilleggsvansker med fokus på både at det forekommer utfordringer og at det er mulig å finne gode måter å tilnærme seg disse på.  

Denne boken er heldigvis på ingen måte et politisk skrift. Det er en bok som gir en bred og god gjennomgang av Downs syndrom – de første årene, akkurat som den enkle fine tittelen beskriver at det er. Jeg synes boken er fin, og vil anbefale den varmt til vernepleiere som jobber sammen med familier med barn med Downs syndrom. Den bidrar til at folk med Downs syndrom ikke blir statister i livene til oss som ikke har barn med Downs syndrom. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *